Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

Βασικοί Κανόνες Καθαρίσματος Ep.1, Season 1

Αγαπητόν αναγνωστικόν κοινόν,

Θα αρχισουμε απο σημερα καποια βασικα μαθηματα καθαρίσματος σπιθκίων και οχι μονο. Ναι ειμαι μανιακη με την καθαριοτητα, σε τέλλια αρχικα σταδια OCD μεν φανταστεις υπερβολες. Απλα αρεσκει μου ο χωρος που βρισκομαι να εν σισταρισμενος τζιαι καθαρος. Αμαν τα αφησω λιες μερες τζιαι εν καμω δουλειες, παω σπιτι τζιαι εν μπορω να ηρεμισω, νιωθω κουρασμενη.
Επισης, οταν πιαιννω σε ξενα σπιθκια, καμνω ενα σκαναρισμα τζιαι καταλαβω αν ο ιδιοκτητης ειναι fan της καθαριοτητας ή απλα αν δεν ξερει να καθαριζει.

Γιατι ναι! Εννεν οτι ο άλλος εν θελει να καθαρισει, ειναι οτι δεν ξερει τι θα πει σωστο καθαρισμα.

Σημερα θα μιλησουμε για το καθαρισμα της κουζίνας.

1. Το καθαρισμα της κουζινας απαιτει βεβαιως πρωτο και κυριο το πλυμμα των πιατων, μαχαιροπηρουνων, και λοιπων σκευων. Να σας πω δαμε οτι εαν εχετε την δυνατοτητα να αγορασετε πλυντηριο πιατων, please do so. Μονο ετσι καθαριζουν πραγματικα τα πιατα και τηγανια που τις μιλλες. Επισης, μονο ετσι καθαριζουν καλα τα τταπερ. Τα τταπερ εν πολλα σημαντικο να εν καθαρα, γιατι εν τζινα που μεταφερεις φαγια σε τοπους εκτος σπιθκιου, τζιαι θωρει τα τζιαι ο κοσμος. Δεν πρεπει να τα πιαννεις τζιαι να κολλα το χερι σου πανω (σημαδι μιλλωσιας), να φαινουνται υπολλειματα φαγιων κτλ. Αν δεν εσιεις πλυντηριο παρακαλω προμηθευτου χλωρινη-your new best friend! Ουλλα τα σκευη που εν καθαριζουν καλα, θα τα βαλλεις μεσα στην βουρνα, θα κλεις το στουππωμα της, τζιαι θα την γεμωνεις με κοχλαστο νερο που το κκεττολ. Μετα θα βαλλεις καμποση χλωρινη τζιαι θα τα αφηνεις τζιαμε για 5-6 ωρες. Μετα θα τα τριβεις με ττελλουδι ή καλυτερα σφουγγαρι που την σκλερη πλευρα για να μεν τα χταρεις.

2. Οι παγκοι της κουζινας και τα αρμαρακια καθαριζονται και σαπουνιζονται ενδελεχως. Αν επετακτηκαν μιλλες που το τηγανισμα, ή εσταξε κατι πανω βοηθα το ζεστο νερο τζιαι η χλωρινη. Πανω στα αρμαρακια μεν βαλετε χλωρινη γιατι μπορει να χαλασουν. Προτιμηστε σαπουναδα. Επισης με σαπουναδα τζιαι πετσι καθαριζουμε τα πλακακια, το τραπεζι, και τις καρεκλες.

3. Τουτο θα εμπορουσε να συμπεριληφθει στο Νο.2 αλλά για να του δωσω εμφαση αφηνω το μονο του. Καθαριζουμε με σαπουναδα και πανω που τα αρμαρακια! Βαλλουμε σκαλα τζιαι καθαριζουμε πουπανω που τα αρμαρακια τζιαι πουπανω που το ψυγειο. Ξιμαριζουνται πολλα τουτες οι περιοχες!

4. Φουρνος, ματια, αποσμητηρας. Υπαρχουν ειδικα καθαριστικα για τον φουρνο και τις σχαρες του, που ειναι σαν αφρος που το πιτας τζιαι αφηνεις το λιο πανω. Μετα με το σφουγγαρακι τριβεις το να φιουν οι μιλλες. Τα ματια, αν εν ηλεκτρικα προσεχε γιατι θελει ειδικα καθαριστικα, να μεν τα χταρεις. Αν εν που τα άλλα, τα ματια φκαινουν, αρα here comes χλωρινη, βαλτα μεσα με ζεστο νερο, οπως επεριεγραψα πιο πανω, τζιαι τριψε τα μετα. Επισης, γυρω που την εστια, μαζευεται μιλλα, καθαριστε την με σφουγγαρακι, τζιαι πιαστε μετα μια οδοντογλυφιδα μακρια, ή κατι μακρυ τελος παντων τζιαι ξυστε τον γυρον για να φκει η ξιμαρισια.

5. Ψυγειο. Ναι το ψυγειο πρεπει να καθαριζεται και να σαπουνιζεται πουμεσα. Φκαλτε τους πατους τζιαι σαπουνιστε τους, το σιρταρι των λαχανικων, γενικα καθαριστε το τζιαι πεταξετε πραματα που εχαλασαν, εσταξαν, ή βρωμουν. Επισης, αραια και που ταρασσουμε το ψυγειο τζιαι καθαριζουμε πουκατω, το πατωμα.

6. Αρμαρακια πουμεσα τζιαι συρταρια. Do I need to say more? Βεβαιως φκαλουμεν τα πραματα τζιαι καθαριζουμεν τα ουλλα, πετασσουμε πραματα που εληξαν/επεταλλουθκιασαν κτλ.

7. Μicromave. Ναι σαπουνιζουμεν το τζιαι τζινο που μεσα γιατι λερωνεται.

8. Πετσετες κουζινας. Πρεπει να ειναι καθαρες, πλις πλινεσκετε τες. Αν δεν καθαριζουν ή αν εξοβαψαν πλις πεταξετε τες. Μεν τις εμφανιζετε γιατι νεκατσιουμεν. Πιεννετε ΙΚΕΑ, Jumbo κτλ. Εν μουχτι.

Σημαντικο!
Αν εσιετε παλια σκευη, πιατα σπασμενα, ποτηρια γεριμα, τταπερ αηδιαστικά κτλ, πεταξετε τα ή δωστε τα σε καποιους που μπορει να τα χρειαζουνται πραγματικα, τζιαι πιεννετε ΙΚΕΑ να γορασετε άλλα σας παρακαλω. Εν μουχτι. Μεν μας νεουλιαζετε εμας που νεκατσιουμε!

Θα ακολουθήσουν τζιαλλα πποστ με άλλα μερη του σπιθκιου...
 

13 σχόλια:

  1. Πριν από σας για σας που θα έλεγε ο Invictus, μα που εχάθηκε τούτη η ψυσσή;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Απαντήσεις
    1. Αγαπητη τουτα εν μιλλοσφοτζισματα, οπως πολυ καλα ειχε σχολιαστει τοτε(ς)!
      Δαμε μιλουμε για real ξιβρωμισματα!

      Διαγραφή
  3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μονο που το τίτλο αρνούμαι να θκιεβάσω το ποστ! :ΡΡΡ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κορη... εσχεις προοοοοΛημα! Ξερεις το? :ζ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ελα τζαι ποδα χρυση μου! Εν τα προλαβαινω!

      Να σου δοκω τζι ενα φκυαρι να συναεις τα παιχνιθκια που το πατωμα :Ρ

      Διαγραφή
  6. Έχω απορία.... Κάθε πόσο κάμνεις τη συγκεκριμένη διαδικασία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η ολη διαδικασια "που γωνιας" γινεται καθε κανενα 3μηνο-4μηνο.
      Τα παραπανω ομως καμνω τα πολλα συχνα.

      Διαγραφή
  7. Ετσι εμαθα να καθαριζω που την μαδερ. Ηντα εχουν να πουν οτι εγω ειμαι καλλυτερη της! :)

    Αν θελετε ποττε συμβουλες για το πως να καθαρισετε κατι, ξερετε που να απευθυνθειτε.

    Δινουμε τις συμβουλες μας αφιλοκερδος, απο τον ανθρωπο, για τον ανθρωπο...
    Κοινωνικη προσφορα CYP

    ΑπάντησηΔιαγραφή