Παρασκευή 10 Μαΐου 2013

Αν δεν ημουν Κυπραια..

τζιαι εγεννιουμουν σε άλλη χωρα, οπου οι δεσμοι τις οικογενειας δεν ηταν τοσο στενοι, και που να σου εδιναν την επιλογη να τους διατηρησεις ή οϊ, εννα ημουν πολλά διαφορετικη.

Γιατι στην Κυπρο, να κλασεις, μαθαινει το τζιαι η γειτονισσα της γειτονισσας της 2ης ανηψιας του παππου σου.

Στην Κυπρο, εν εσιεις επιλογη. Πρεπει να διατηρησεις τους δεσμους. Αν δεν τους διατηρησεις εισαι το πιο πιθανο ξεγραμμενος, αχρηστος, ξένος, χασιηκλης, ππουστης, πουτανα, κτλ κτλ. Τζιαι η ιδια η κοινωνια αναγκαζει σε να τους διατηρησεις. Τζιαι αν δεν θελεις? Τι γινεται?

Αν εγενιουμουν στο εξωτερικο, δεν θα εδινα δεκαρα για το που πηδιεται η 2η μου ανηψια, και ποσο μαλλων δεν θα εκοφτεν ουτε την 2η μου ανηψια που πηδιουμαι εγω.

Θα ηταν πολλα πιο απλα τα πραματα. Τζιαι θα ειμασταν τζιαι εμεις οι ιδιοι ακομα πιο χαλαροι τζιαι ανοικτοι με τον κοσμο, τζιαι οϊ κουμπομένοι και λακωνικοι.

Ενοχλει με τουτο το πραμα. Πολλά. Το οτι πρεπει να προσεχω τι λαλω, τι καμνω, πως συμπεριφερομαι.

Ενοχλει με το οτι εννα σε κατακρινει ο αλλος. Τζιαι λογω του οτι η Κυπρος εν εννας βούκκος τοπος, ενα σκατούλικο στον χάρτη, μια κουκκιδα, ενα χρυσοπρασινο φυλλο ριγμενο στο πελαγο, οτι καμεις μαθαινετε.

Τζιαι οϊ απαραιτητα να καμεις κατι κακο. Απλα επειδη εθεωρησε καποιος οτι η συμπεριφορα σου εννεν η καταλληλη. Επειδη επεριμεναν να συμπεριφερεσαι με συγκεκριμενο τροπο.

Εν εγινε κατι συγκεκριμενο που να με αναγκασει να γραψω τουτο το ποστ. Απλα ενοχλει με.
 

9 σχόλια:

  1. Tζαι εμένα ενοχλεί με! Ενιξερω ποιά εν η λύσις!Απλά δεν ασχολούμαι πλεον τζαι κάμνω οτι θέλω! Μια φορα που ερωτησαν λοαρκασμό ειπα τους γιατί εσεις διάτε μου εμένα;; Τζαι εσκασαν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ετσι λοαρκαζω να καμω τζιαι εγω στον επομενο που εννα μου υποδειξει πως να συμπεριφερομαι. Εκαμα τζιαι σεναρια μεσα στον νου μου με απαντησεις που εννα τους διω

      Διαγραφή
  2. Και γω θυμώνω, ας κοιτάζει ο καθένας τα δικά του και αρκει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Άρεσε μου που έσιει τζιαι άλλους αθρώπους που τους ενοχλεί τούτο.
    Το ότι ό,τι τζιαι να κάμεις νιώθεις ότι έσιει κάποιον να σε παρακολουθεί, κάποιον να σε σχολιάσει, να μεν μπορείς να κάμεις κάτι τζιαι να περάσει απαρατήρητο.
    Ακόμα τζιαι μέστα μπλογκς που είμαστεν ανώνυμοι, πολλούς ανακαλύψαν μας.
    Σαν αρκετά εσωστρεφής, αρέσκει μου να περνώ στο απαρατήρητο, τζιαι γυρίζει μου που εν δύσκολο.
    Έζησες στο εξωτερικό εντωμεταξύ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οϊ ρε δυστυχως. Εμεινα για σπουδες Κυπρο τζιαι επερασα τζιαι τα "εξαλλα" φοιτητικα χρονια υπο το αγρυπνο βλεμμα των συγγενων και φιλων

      Διαγραφή
  4. Δεν έχεις άδικο. Αλλά επειδή έζησα τζαι σε χώρα που δεν διά μπακκίρα ο ένας για τον άλλον, τζαι είδα αδέρφκια που εζούσαν στην ίδια περιοχή τζαι είχαν χρόνια να βρεθούν, τζαι που να εφύρνεσουν στη μέση του δρόμου δύσκολα θα εγύριζεν πλάσμαν να σε δει, νομίζω ότι προσωπικά προτιμώ τη μικρή μας κοινωνία. Απλώς θέλει προσπάθεια για να κρατήσεις τους άσχετους σε απόσταση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εγεννηθήκαμε όμως και ζούμε δαμέ άρα, παρόλο που νευρίαζουμε με τούτα τα στοιχεία της μικρής μας κοινωνίας, συμφωνώ με άσπρο κ παχύ. Πρέπει να ζυγίζουμε τα υπέρ και τα κατά :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Από κακά του ρότσου μας που πάει χέρι-χέρι με αυτό που λέει το άσπρο και η Τζόυς και αυτό δε θα εξαφανιστεί ποτέ 100% γιατί μισή πατιά τόπος είμαστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Νομίζω δεν ενοχλεί, προσωπικά πληγώνει. Τζαι τζίνο που πληγώνει πιο πολλά είναι να εμπιστεύκεσαι που μόνος σου του άλλου κάποια πράματα τζαι να πηαίνει τζίνος να λαλεί τα διάφορα. Εν τούτο που μου αρέσκει δαμέ στα ξένα. Ζήτημα να με ξέρουν 5-6 Κυπραίοι ή 20-30 πλάσματα σε ούλλην την πόλη, τζαι δυστυχώς λυπούμαι πολλά που να το πω αλλά εν το εβιωσα ως τωρά που ξένους. Ευελπιστώ ότι κάποτε θα αλλάξει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή