Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014

Running in NY

Οταν επηαμε στη Νεα Υορκη, εχρησιμοποιουσαμε πολλα το subway. Ηβραμεν το οτι ηταν το πιο ευκολο να μετακινηθουμε μεσα σε τζινο το χαος που επικρατει τζιαμε. Ευκολο εν ηταν τζιαι τοσο τελικα γιατι εκαταληξαμε να χαθουμε 576359 φορες μεσα στο subway.

Την μια φορα επιασαμε λαθος τρενο τζιαι εκαταληξαμε να φκουμε εκτος μανχατταν τζιαι επιενναμεν Κουινς, μεσα στα γκετο. Ενα πραμα εμαθαμε ομως. "Ρωτώντας πας στην πολη".

Γενικα εβρισκαμεν τα ομως. Το λαθος που εκαμναμεν ηταν ωσπου να ανακαλυψουμε οτι υπαρχει "Uptown" τζιαι "Downtown" μανχατταν. Ηθελαμεν να παμε 5th avenue ασπουμε, επρεπε να πιασεις το τρενο "M" για παραδειγμα. Ναι, αλλά εξαρταται που εβρισκεσουν για να πιασεις το Μ. Αν ησουν προς τα πανω του μανχατταν επρεπε να πιασεις το downtown, τζιαι αν ησουν προς τα κατω επρεπε να πιασεις το uptown. Εβοηθησε πολλα το app που ειχαμε στο αϊφοουν.

Ουλλοι οι σταθμοι εχουν τις κυλιομενες σκαλες για να παεις να εβρεις τα τρενα. Βασικα παεις τζιαι βουττας μεσα στα καταβαθα του σταθμου για να πιασεις ενα τρενο. Εσιει μερικες κυλιομενες σκαλες που εν τοσο κατακορυφες τζιαι μεγαλες που μπορει να καμνεις ωρα να τις φκεις. Τζιαι εν στενες. Χωρουν μονο ενα ατομο να σταθει. Εννεν οπως τις υπολοιπες που χωρει να περασει ο αλλος που διπλα σου που θελει να βουρησει.

Μια μερα, σε καποιο σταθμο ηταν χαλασμενη η σκαλα, τζιαι επρεπε να την αναβουμε με τα ποθκια. Την στενη, κατακορυφη σκαλα.
Στην ΝΥ, παρεπιπτοντως, για να παεις καπου, εν περπατας, βουρας!! Εν μπορεις να ποσκολιεσε να πιεννεις με το πασο σου. Ειδικα σε ετσι τοπους που εμποδιζεις την κυκλοφορια.
Αρα αρκεψαμεν να ανεβαινουμε την σκαλα. Ηταν ενας μπημενος μεσα στον κωλο μου που ηθελε να παει γληορα. Ειπαμεν ηταν στενη η σκαλα, εν εισιεν τοπο να πιασεις πάντα. Πουπισω του τζινου εισιεν άλλον που εβουραν κ.ο.κ.
Εφκηκεν η γλωσσα μου, εκκοτησαν τα ποθκια μου, ποτε στην  ζωη μου δεν εξαναβαλα τοση πιεση στα ποθκια μου για να ταραξουν!!! Εθωρουν αστερουθκια!! Εν εμπορουσα να σταματησω, επρεπε να συνεχισω γιατι αν εσταματουσα ηταν να με πατησουν! Ηταν να φκουν πουπανω μου 200 πλασματα!!
Ειχαν φτασει στα ορια τους τα ποθκια μου. Ακομα ενα σκαλι τζιαι ηταν να σταματησουν να με υπακουν! Οταν εφτασα στο τελος, επιασα πάντα τζιαι εκαμα 3 λεπτα να φερω τον νου μου. Εν εδικαιουμουν παραπανω γιατι ηταν να χασουμε το επομενο τρενο.

Πανω σε τουτες τις κυλιομενες σκαλες απαγορευεται να βαλλεις βαλιτσες. Επηαμε εψουμνισαμε ρουχα που ενα outlet τζιαι εγορασαμε τζιαι βαλιτσα για να τα βαλουμε. Στην επιστροφη εκουβαλουσαμεν την μεσα στο subway. Οταν εφκηκαμε πανω στην κυλιομενη, την στενη, την κατακορυφη, που καμνει 1 λεπτο να φκει πανω, φαινεται ειδαν μας που τις καμερες. Οσο εδιαρκουσε η διαδρομη του 1 λεπτου της κυλιομενης, εκαμαν 15 ανακοινωσεις συνεχομενες οτι απαγορευονται οι βαλιτσες πανω στις σκαλες!
Οκ εκαμες μιαν ανακοινωση ακουσα την, εκαμες 2η ακουσα την. Τις 15 ηταν αναγκη να τις καμεις??????????? Πως ηταν να φυω που τις σκαλες του 1 λεπτου σαν ημουν πανω???????? Ηταν να πιαω πάντα?????? Εν εισιεν πάντα!!!!!! Ηταν να ππηδησω που την σκαλα κάτω????????????? Ακουσα σε ναι εν δικαιουνται βαλιστες πανω στις σκαλες!!! Το κερατο μου!!!

Άλλά, επηαμε πολλους τοπους εν εχουμε παραπονο. Statue of liberty, empire state building, wall street, 9-11 memorial, central park, museum of natural history, times square


 

9 σχόλια:

  1. Ου Παναγία μου τζαι ακούεται λλίον τρομακτικόν. Ο λατρεμμένος θέλει να πάμεν κάποτε Νέα Υόρκη. Τζαι εγώ σαν γενικό κανόνα, έχω το να μεν βουρώ ποττέ μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ε ασπρο μου στη ΝΥ οι ρυθμοι εν παρα πολλα γληοροι. Καμια σχεση με τις αλλες 2 πολιτειες που επηαμε. Τζιαμε εισαι συνεχεια στο βούρος.

      Το καλο ενι οτι οτι τρωεις, χαννεις το που το περπατημα!

      Διαγραφή
  2. haha, είχα δει μια φάρσα κάπου που τάχα εκάμναν lane για τους τουρίστες για να πηαίνουν με το πάσο τους, επειδή οι τόπακες πάντα βουρούν. εμετάφερες την τάξη πραγμάτων τέλεια δαμέ! ψοφώ για τέτοια ποστς! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εχω τζιαλλες αμερικανικες ιστοριες. Σιγα σιγα οποτε θυμουμαι εννα σας τα λαλω.

      Διαγραφή
  3. Πολλά καλά αλλά πολλά σπαστικό εκείνο το γλήορο. Εγώ θέλω να πηαίννω με το πάσο μου. Άλλην πολιτεία πάνω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εν εμπήκες στον πειρασμό να χάσκεις λίο έτσι για το χάζι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι εκαμα το. Τζιαι εκλεισαν οι πορτες του τρενου τζιαι εμεινα ποξο τζιαι ο χαπης πουμεσα. Τζιαι εκολλησα πανω στη πορτα με ματια τρομαγμενα τζιαι ετοιμα να αρκεψουν να τρεχουν.!! Ειδαν με φαινεται που τις καμερες τζιαι ελυπηθηκαν με τζιαι ανοιξαν την πορτα

      Διαγραφή
  5. Αχχχχχχχ τι μου θύμησες! Το πόσο καιρό από τη ζωή μου έφα μες το subway δε λέγεται... Το μίσησα και το αγάπησα. Την τελευταία φορά που μπήκα μες το subway πριν φύγω από NY... έκλαια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλωσορισες! Αχ πρεπει να ηταν πολλα ωραια αν εσπουδασες τζιπανω!

      Διαγραφή