Πέμπτη 22 Αυγούστου 2013

Προβληματισμοί του mobile

Η σχεση μου με τα κινητα τηλεφωνα ειναι καλη. Με τις actual συσκευες ομως εχω προβλημα. Σπαζω τες, διαλυω τες, βουττω τες μες τα νερα, πεφτουν μου, σπαζουν οθωνες κτλ κτλ.

Μολις εσπασα το κινητο μου που επιασα πριν 2 μηνες. Εν δουλευκει το touch του επειδη εβρεξα το. Αρα, επεστρεψα στο παλιο μου κινητο το οποιο εσhει σπασμενη οθονη, φκαρμενα κατι κουμπουθκια, σπασμενο και ραγισμενο cover. Κατα τα άλλα ομως λειτουργει οκ.

Θα ηθελα πολλα να πιασω ενα κινητο πιο εξελιγμενης τεχνολογιας ειναι η αληθκεια. Π.χ. κανενα αϊ-φόουν, ή μπλακμπερυ. Αλλά λυπουμαι τα. Πρωτα απο ολα λυπουμαι το κινητο γιατι εννα το διαλυσω στην πορεια τζιαι η αληθκεια λυπουμαι τζιαι τα λεφτα που εννα δωσω για ενα τετοιο κινητο, (του οποιου το life expectancy του αναμενεται να ειναι μειωμενο στα δικα μου χερια).

Γιατι η αληθκεια ειναι οτι, ειναι μεν πολλα καλά κινητα, (καμνουν τζιαι φραπέ αμαν τυχει), αλλά εν λιο τσιμπιμενες οι τιμες τους. Τζιαι αν άξιππα επεσε μου δηλαδη? Παν τα 300-500 μου ευρα??

Αλλά εσhει αλλο ενα θεμα που με απασχολει σχετικα με τετοιου ειδους κινητη τηλεφωνια. Εν ακριβα κινητα οκ? Παρεχουν πολλα σημαντικα apps για ατομα που χρειαζονται τις περισσοτερες ωρες τις μερες email access λογω δουλειας, χρειαζονται internet για την δουλεια τους, ή ειναι απλα tech freaks τζιαι αρεσκει τους το συνεχές σερφαρισμα. Αρα ευκολυνουν τεθκοια ατομα στην καθημερινοτητα τους. (Ας εν καλα το αϊ-φόουν του Απη γιατι μια φορα που εχαθηκαμε στα εξωτερικά εβοηθησε μας!)

Αλλά τζινο που μου εκαμε εντυπωση ειναι που θωρω μιτσιους των 15-18 χρονων να βαστουν το αϊ-φόουν τζιαι να παιζουν τους ωραιους. Απορια μου ειναι, οι γονεις τους ποσα βαστουν για να μπορουν να παρεχουν στα κοπελλουθκια τους ετσι ακριβα πραματα? Τζιαι επισης, χρειαζεται ο 15χρονος 24-7 ιντερνετ οπου παει? Εννα χασει κανενα σημαντικο εμαιλ που τη δουλεια τζιαι εννα τον απολυσουν?

Επισης, ειδα πολλα νεα σε ηλικια ατομα 24-29 χρονων , ανεργα ατομα, ατομα που μπορει ο μισθος τους να ενι 700 ευρω, να βαστουν αϊ-φόουν. Απορω γιατι να παν να δαπανησουν ενα τοσο μεγαλο ποσο για ενα μομπαϊλ. Εγω, που δουλευκω που τα 21 μου, τσιγκουνευκουμαι να παω να δωσω τοσα πολλα για ενα κινητο. Ενταξει στην περιπτωση μου παιζει σημαντικο ρολο τζιαι η ατσαλοσυνη μου.

Αλλά πάλε! Χωρις να θελω να προσβαλω κανενα, αλλά, π.χ. μια ανεργη κοπελλα, που εν γαϊζει που ιντερνετ τζιαι γενικα που τεχνολογια, τζιαι εν ουλλη μερα σπιτι, το αϊ-φόουν τι το χρειαζεται? Για να παιζει παιχνιθκια? Καλά, παεις τζιαι διας 300-500 ευρα για να παιζεις παιχνιθκια?


 

10 σχόλια:

  1. Εθύμισες μου την περίπτωση κάποιου που θα έρτει στη δουλειά μου με τζείνα τα σχέδια επιχορήγησης ανέργων, με κάτι ψίχουλα για μισθό αλλά όταν μου έστειλε email έγραφε πουκάτω "sent by iphone"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Επειδή εν της μόδας. γενικά τα άππολ πρόντακς (βαρκούμαι να αλλάξω γλώσσα) εν της μόδας τωρά. Ξέρω κόσμο που εν ξέρει να χρησιμοποιά ούτε το 10% του άι φόουν του αλλά έδωκεν 700 ευρό για να το αγοράσει. επειδή φακ λότζικ. Εν λαλώ, τζιαι εγώ έθελα σμαρτ φόουν, αλλά ήβρα σμαρτ φόουν 120 ευρό. ένεν ανάγκη να δώκεις τον μισθό 1 μήνα (πολλές φορές τζιαι 2 μηνών) για 1 κινητό, που μπορεί να μεν το χρησιμοποιάς τζιαι στο έπακρο του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να σου πω στην στιγμη που καποιοι κλαιουνται οτι εν βαστουν, τζιαι εκοψαν τους μισθο κτλ (οκ εν ουλλους που μας εκοψαν η αληθκεια), να μεν πηεννουν να πιαννουν οτι πιο ακριβο κυκλοφορα στην αγορα.
      Υπαρχουν τζιαι ππιο φτηνες λυσεις που καμνουν την ιδια δουλεια

      Διαγραφή
  3. Δαμε θα εβρεις πολλα καλα τζαι φτηνα android. Κατι θα σου ταιρκάσει
    www.prestigio.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. έχει και πιο οικονομικά κινητά τέτοια. και μάθε να τα προσέχεις. εν έχει άλλη λύση, εκτός που τούτην και το να πάεις σε κανένα 3330-φκαίνουν ακόμα;

    Κατά τα άλλα καταλαβαίνω τον προβληματισμό σου, και αν και δεν με ενοχλεί να τα κρατούν τα μωρά ή κάποιος που εν τα χρησιμοποιεί, με ενοχλεί να μην παραδέχονται ότι είναι που άππωμα και μόνο που τα έχουν.

    αυκά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το νεο μου κινητο πρεπει να διαθετει και extra cover ποτζινα τα μαλακα τα πλαστικα για να αντεχει τις φατζιές!

      Διαγραφή
  5. συμφωνώ μαζί σου!! Ειδικά οι ρόκολοι που 15 χρονών που έχουν iphone ή ipad ιμίσιη μου θέλω να ξεράσω με το θέαμα. Το μόνο καλό που βρίσκω σε τούτα είναι η δυνατότητα να μιλάς δωρέαν με άλλους που έχουν τα ίδια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Εκουλιαντρίρισα κανένα χρόνο το θέμα να πιάσω αι φοουν ένεκα τιμής, όχι οτι δεν εβάστουν να τα δώσω αλλά για το γαμώτο της ακρίβειας. Το συμπέρασμα μου είναι πιάσε αι φόουν και θα καταλάβεις γιατί η πόρωση. Εν τέλειο γκάτζετ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή